Warning: array_map() [function.array-map]: Expected parameter 2 to be an array, null given in /var/www/convertthecurrency.com/public_html/wp-content/plugins/railroad-currency-calculator/core/CurrencyCollection.php on line 18

Warning: array_values() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/convertthecurrency.com/public_html/wp-content/plugins/railroad-currency-calculator/core/CurrencyCollection.php on line 18

GBP til DKK


Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /var/www/convertthecurrency.com/public_html/wp-content/plugins/railroad-currency-calculator/core/CurrencyCollection.php on line 29

Warning: array_map() [function.array-map]: Expected parameter 2 to be an array, null given in /var/www/convertthecurrency.com/public_html/wp-content/plugins/railroad-currency-calculator/core/CurrencyCollection.php on line 18

Warning: array_values() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/convertthecurrency.com/public_html/wp-content/plugins/railroad-currency-calculator/core/CurrencyCollection.php on line 18

 

Skal du ud og rejse?

 

GBP til DKK

Få faste fordele på kreditkortet for 0 kr. pr. år

Flyselskabet “Norwegian” har lavet deres egen bank, og tilbyder i den sammenhæng det ultimative kreditkort. Og det koster dig 0 kr. pr. år! Med et kreditkort fra Bank Norwegian får du mulighed for at få en rentefri kredit på op til 100.000 kr., du får gratis rejse og afbestillingsforsikring og så optjener du point til din flyrejser, hver gang du benytter kortet. Få kreditkortet nu for kun 0 kr. pr. år.
Norwegian-kortet er et af markedets mest fordelagtige kort og kan bruges utallige steder, og der er ingen årsafgift eller gebyrer ved varekøb og kontanthævninger.


Britiske pund til danske kroner (GBP to DKK)

Britiske pund (forkortet GBP) er den valuta, der bruges i Storbritannien. Derudover findes der en række andre lokale valutaer – eksempelvis skotske pund og nordirske pund. Et britisk pund består af 100 penny og findes i møntværdierne 1, pence, 2 penny, 5 penny, 10 penny, 1 pund og 2 pund. Sedlerne har værdierne 5 pund, 10 pund, 20 pund, 50 pund og de sjældne 1 pund og 100 pund. Britiske pund udstedes af Bank of England, den engelske nationalbank, som også overvåger kursen og dermed også hvor mange britiske pund, du kan købe for danske kroner – DKK to GBP.

Vi elsker Storbritannien

Noget tyder på, at der bliver vekslet DKK to GBP som aldrig før. Danskerne strømmer nemlig til Storbritannien i hobetal. 205.000 danskere tog turen fra januar til marts 2017 og det glædede man sig selvfølgelig over hos turistorganisationen VisitBritain.

– Det er fantastisk at turismen fra Danmark fortsætter med at vokse! Danskerne elsker at rejse til Storbritannien for at shoppe, besøge pubber og opleve de mange kulturtilbud, og takket være et stort udbud af direkte afgange til forskellige områder af Storbritannien er det lige nu lettere end nogensinde. sagde Gary Robson, chef for norden i VisitBritain dengang i en pressemeddelelse.

Meget af interessen skyldes, som nævnt, at der er kommet massevis af flyafgange fra Danmark til byer i Storbritannien. Lavprisselskaber som Easyjet og Ryanair har gjort deres indtog – og sidstnævnte kan sende passagerer fra København til London fra kun 50 danske kroner. Med så billige flybilletter har danskerne råd til at veksle flere DKK to GBP.

Pundets historie

Historien om det britiske pund går tilbage til 1694, hvor Bank of England blev grundlagt som en privatbank for den engelske regering. I 1725 blev de første sedler med en påtrykt værdi frigivet. Indtil da havde sedlernes værdi været håndskrevet. I 1866 måtte banken igennem en af sine første kriser. Virksomheden Overend Gurney solgte varer til lavpris, og kom i økonomiske problemer på grund af en række dårlige lån. I et sidste forsøg på at redde firmaet, bad man Bank of England om et lån. Det blev afvist og Overend Gurney lukkede dagen efter.

Indtil 1931 kunne britiske pund indløses til den tilsvarende værdi i guld. Da den praksis blev droppet, faldt tilliden til pundet og banken mistede meget af sine reserver. I 1940’erne rasede Anden Verdenskrig over hele Europa og briterne kæmpede mod Nazityskland på flere fronter. I et udspekuleret forsøg på at få den britiske økonomi til at bryde sammen, begyndte tyskerne at forfalske britiske pund og sende dem i omløb. Sedlerne havde ikke ændret sig så meget siden 1725, og falskmøntnerne var gode til deres arbejde. 10 procent af alle de sedler, der var i omløb dengang var forfalsket af tyskerne. Det var selvfølgelig et kæmpe problem for Bank of England, så man indførte blandt andet en særlig blå etpundsseddel med en metaltråd. I 1943 besluttede man midlertidigt at stoppe med at udstede sedler med en værdi højere end fem britiske pund.

I 1960 blev dronning Elizabeth II den første monark til at blive portrætteret på en britisk pengeseddel. Siden har dronningen været en vigtig brik i kampen mod falskmøntnere. Det er nemlig nemmere at se uregelmæssigheder i portrættet end andre steder på sedlen.